Първоначално публикувано от pyle
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Здравейте колеги. Нормално ли е двете задни биалетки и стаб. щанга да се движат сравнително свободно (сякаш тампоните и са по-голям диаметър) докато цялата кола е вдигната, или трябва да са стегнати и да има минимално движение? Колата е 156 2.4жтд 2000г.
Comment
-
Ако знаете коя версия е вашата Алфа 147, тук може да видите, какви са серийните екстри.
http://www.automoto.it/catalogo/alfa...-progression/8
Comment
-
А тук може да прочетете, информация за Алфа 147.
http://www.alfaromeopress.com/press/detail/6146
Чудех се за какво е пъпката зад централните духалки. Разбрах че е сензор, но според прочетеното тук, следи слънчевите лъчи. И регулира компресора на климатика. Този сензор е наличен и за обикновения климатик.
Comment
-
Здравейте колеги.Нов съм във форума,а имам въпроси. В главата ми влезе муха наречена Alfa Romeo GT-150 коня,1.9 печка.Изчетох къде що може за модела-на много места говореха ,че била трошляк и прочие,но и на много места казват хора разбиращи,че колата е много прилична!Въпросът ми е в момента има ли нещо прилично за продажба на нашия пазар из сайтовете? Мога ли да взема приличен автомобил с бюджет към 9000 лева 2005-2006 година? Повечето автомобили в сайтовете за коли са 5-6 бона(опасни според мен)? Може ли да се разчита на някой за коректен внос отвън на здрава кола? Благодаря много.
Comment
-
Е прочел си, стандартни неща, дето битуват за Алфа. То и аз, преди да взема моята, разни 'умници' ми ги разправяха. Нито са карали, нито са се качвали. Ама били чули.
Двигателя е здрав, ако е поддържан. Имай предвид, че тази кола едва ли е карана, от пенсионер. Шанса да попаднеш на такава, дето са и взели душата, не е малък. Иначе, нека тези дето карат този медел, да ти кажат подробности. А какво не харесваш, на 147?
---------- Post added at 15:27 ---------- Previous post was at 15:26 ----------
@puddyng за какво ти е тая патерица? Сега с какви гуми си? Вземи един флакон за надуване и запушване.
Comment
-
Малко на прима виста ще говоря, ама общо взето каквото битува за 156, това е и за GT - безсмъртен дизел и слабо окачване. Макар че моето окачване за една година каране в кажи-речи лунни пейзажи (със 156 съм!) все още не се е разтропало, та и тези приказки отпадат, ако не икономисваш пари от оригинални части. Поддръжката е като на всяка друга кола в нейния клас. Сега с пазарната стойност на GT не съм много запознат, но все ми се струва, че за кола на 10 години 9000 лв е задоволителна сума и не би трябвало да искат такива пари за разни гробници. Дано някой колега притежател на GT се включи в темата, защото нищо по-конкретно не мога да ти кажа. Успех с избора и да случиш на читава каручка.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)
Comment
-
До колкото помня на 17ката, гумата й е 215/45..Къде побра тая 225ца на 55 не знам.Мойте са 225/40/18 и почти ми е напълнила калниците. Колата вози по-стегнатичко от 156, но е по-приятна за каране от нея. ГТ-то уж е спортно купе, а го намирам за по-широко отпред и по-удобно. Окачването не се е разбило все още, от почти една година я карам. Зимата нямах никакви ядове. След чип върви доста прилично и носи на тунинг, ако си мераклия. Задай по-конкретни въпроси, че така не мога да се сетя какво да напиша.
Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer
Comment
-
Колежке puddyng, приеми един съвет от мен. Като си вземеш патерица, направи едно пробно качване. При мен, на 156sw , болтовете за летите джанти с дължина 22 мм. на резбата се оказват къси за патерицата. Мисълта ми е, че може да се наложи с патерицата, да си вземеш и 5 по-дълги болта, които да сложиш в багажника. За болтовете - Резбата е М12х1,25. Конуса на главата на болта е 60 градуса.Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Comment
-
Първоначално публикувано от puddyng Покажи съобщениеСега съм с 225/55/17 искам патерица защото вече съм си патила да удрям джантата и флакон не може да ми помогне … а като имам патерица сменям я и тръгвам вместо да вися и чакамНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеОсвен това, когато използваш въпросния флакон после трябва да изхвърлиш гуматаПо добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
Comment